Thriller

Fekete özvegy

Fekete özvegy - Novella Blog

Van regény kéziratod? Esetleg egy kötetnyi novellád? A Platinum Kiadó segít neked kiadni, és értékesíteni.

Fekete özvegy

Vanda, nevéhez méltóan gyönyörű volt és veszélyes. Hosszú, fekete haja, égszínkék szeme és magas, karcsú alakja mágnesként vonzotta az erősebb nemet, melyet szakmája miatt jelentősen ki is használt.
Vandához ugyanis nemegyszer fordultak megkeseredett feleségek, akik bizonyítékokat akartak férjük hűtlenségéről. Eleinte csak kamu randira ment a férjeikkel, hogy a megcsalt nőknek legyen a hűtlenségre bizonyítékuk, hogy van alapja a válásuknak és asszonytartást követelhessenek tőlük.
A “fekete özvegy” nevet akkor vette fel Vanda, amikor megtörtént az első „baleset”. Ugyanis egyik ügyfele nem elégedett meg a válás után kapható járadékkal, hanem az egész vagyonát akarta a férjének. Vanda ekkor ölt először. Mindig balesetnek álcázta a gyilkosságokat, a vígözvegyek pedig busásan megjutalmazták, hogy segítségével új életet kezdhettek gazdag nőként.
Ahogy terjedt a híre, egyre inkább szaporodott a magas összegű életbiztosítások kifizetése. A biztosító társaság nyomozója Patrick, már egy ideje dolgozott az ügyön, de eddig nem talált semmi nyomravezetőt. A fekete özvegy elérhetetlen volt, nagyon óvatosan dolgozott, semmi nyomot nem hagyott maga után.
A nyomozó, egy nehéz nap után, hazafelé betért egy hangulatos bárba, amely a kiszűrödő félhomályával szinte becsalogatta. A bárpultnál egy hosszú combú, fekete szépség ült, Patrick kicsit tétován helyet foglalt mellette.
– Meghívhatom egy italra? – kérdezte a férfi. Bár nem ismerkedni akart a bárban, csak egy kicsit kiereszteni a fáradt gőzt, de a fekete démon szinte azonnal rabul ejtette.
Vanda rámosolygott a férfire és beleegyezően bólintott. Úgy gondolta, hogy ennyi kis flörtöt megengedhet magának. Ahogy a fény rávetődött Patrick-re a lány megállapította, hogy piszok jóképű az ismeretlen meghívója.
– Vanda vagyok – nyújtotta oda kezét a férfinek.
– Patrick – és szájához emelte a feléje nyújtott kezet, amelyre egy leheletnyi csókot adott.
Vandát meglepte ez a mozdulat, de leginkább az érzés, ami villámcsapásként érte. A férfiből áradó nyers erő és mégis az a lágyság, ahogy kezet csókolt neki, veszélyes kombináció volt.
– Egy igazi úriember – nevetett fel. Az elfogyasztott jó pár koktél megtette hatását, mindketten érezték az egymás iránt fellobbant csillapíthatatlan vágyat, amely a közeli motelszobában teljesedett ki. Patrick mindent megadott a lánynak, aki úgy érezte, hogy a férfi belelát a gondolataiba. A férfi szinte ösztönösen érezte, hogy tudja a lány szenvedélyét egyre jobban felkorbácsolni.
Vanda másnap korán kelt és hagyta el a motelszobát, míg Patrick békésen aludt még. A következő napok estéi egyre fokozódó szenvedéllyel teltek. Vanda érezte, hogy a férfi mellett meg tudna állapodni, de volt még egy ügye amelyet még el kellett intéznie.
Patrick-kal való megismerkedése előtt két nappal találkozott a nővel. Egy feltűnően jól öltözött nő akart megszabadulni a férjétől. Viszont kikötötte, hogy a férjével, csak a megölése napján vegye fel a kapcsolatot, mert figyelik minden lépését. Az alvilág egyik fontos embere, úgyhogy leszámolásnak is tűnhet, ha lelövi. Mivel testőrök védik így pontosan kell céloznia. Vanda beleegyezett, mert a megbízója által felajánlott összeggel végleg abbahagyhatja a munkáját.
A leszámolás előtti este Patrick-kal találkozott, aki meglehetősen idegesen viselkedett. Kiderült, hogy a férfit az exe kereste, aki másnapra egy halaszthatatlan ügyre hivatkozva találkozót kért tőle.
-Nem szívesen találkozom vele, csúnyán váltunk el, sokáig nem bírta elfogadni, hogy már nem szeretem- mesélte Vandának. – Egyszerűen minden lépésemet ellenőrizte mániákusan. Te annyira más vagy – simogatta meg gyengéden a lány arcát.
Másnap Vanda elfoglalta helyét, ahol pontosan látott mindent. Megbízójával megbeszélték, hogy az asszony a férjével tér be a közeli étterembe és az étterem bejárata előtt lelövi. Ahogy közeledett az idő Vanda egyre idegesebb lett. Hirtelen ismerős alak bukkant fel, megbízója volt és vele volt a megbeszéltek szerint a férje is. Vanda elsápadt és majd kiesett a pisztoly a kezéből. Ugyanis a nő oldalán Patrick volt.
Összeszedte magát és lőtt. Az étterem körül nagy felbolydulás támadt, valaki orvosért kiáltott. Vanda tudta, hogy ez volt az utolsó ügye, a „fekete özvegy” meghalt ezzel az akcióval.
Este Patrick még mindig sokkos állapotban mesélte el a lánynak, hogy valaki lelőtte az exét…

Kattints a novella értékeléséhez!
[Összesen: 2 Átlag: 4]
author-avatar

A novella szerzője: Andrea Nagy P.

Nemrég kezdtem az írást, főleg novellákat írtam még. Több irányzatban is próbálkozom az írással de főleg romantikus novellákat írtam, de a rejtélyek sem állnak távol tőlem. Szeretem a meghökkentő, váratlan fordulatot ígérő krimiket is

Egy gondolat a következőről: „Fekete özvegy

  1. Pálffy Jánosné szerint:

    Ez a történet igaz is lehet. Szomorú, hogy vagyonszerzés miatt gyilkolnak egyes emberek. Nagyon tetszik a sztori👍👍👍👍

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük