A novella blog

A novella a szépirodalomhoz tartozó kisepikai műfaj. Cselekménye általában egy, néha több szálon fut. Legtöbbször kevés szereplő jelenik meg benne. Lezárására jellemző lehet egy váratlan fordulat, de az is, hogy a történet egyszerűen nyugvópontra jut.

A novella név az olasz nyelvben eredetileg olyan történetet jelentett, amely a mindennapi élet új helyzeteiből és eseményeiből veszi tárgyát, ez különböztette meg az epikától, amely a köztudatban élő mondai anyagból merített.

A novella blog tulajdonképpen hiánypótló, abból a szempontból mindenképpen, hogy a megszűnt nuuvella nyomdokaiba lép, bár egy kicsit másképpen. A mai novella megjelenések eléggé megosztóak, hiszen vannak olyan oldalak, ahol csak fizetés ellenében olvashatod az írásokat, de van, ahol ezt fizetés nélkül is megteheti az olvasó.

A fizetős oldalak egyik nagy hátránya, hogy csak az olvashatja, aki fizet, így kvázi sokan nem fogják elolvasni, mert nem hajlandóak ezért pénz adni. A másik oldala az érmének, az ingyen elérhető változat, ami más szempontból biztos azért ingyenes, mert nem elég jó. Van középút? Talán van.

Mivel jelenleg még nincs (kivéve az idegennyelvű oldalakat) olyan oldal, ahova a szerzők feltehetik az írásaikat, és azt a közönség korlátozás nélkül olvashatja, létrehoztuk a Novella Blog oldalt.

Miért Blog?

Először is a Novella kifejezés, sok nyelven szinte azonos jelentéstartalommal bír, ezért szinte minden olyan domain elkelt már, amiben a novella szó is jelen van. Ezt az egyet találtuk, ami novella, és .blog domainvégződésű. A Blog kifejezés sem áll messze a novellától, nem úgy mint a .space vagy a .tech, és még sok más, ami nem releváns a novella témájához. Így lett novella blog az oldalunk neve.

Kinek ajánljuk?

Tulajdonképpen mindenkinek, aki novellát ír, és aki szeretné azt publikálni. A működése és a használata nagyon egyszerű, nem igényel sem technikai tudást, sem idegen nyelv ismeretet, hiszen magyar nyelven működünk.

Van regény kéziratod? Esetleg egy kötetnyi novellád? A Platinum Kiadó segít neked kiadni, és értékesíteni.